Haina il face pe om sau nu?

unnamed

Este o dilema veche si  cred eu ca nici acum nu avem un raspuns chiar clar. Un vechi proverb romanesc spune ca “Nu haina-l face pe om!”…Ca toate calitatile si defectele sale sunt in spatele hainelor si n-au nicio legatura cu felul in care aratam. Si totusi, in ziua de azi, haina are un cuvant greu de spus, cel putin la o prima vedere. Tuturor ne plac oamenii bine imbracati si impactul fizic e primul care apare,ca doar nu intoarcem capul dupa suflet,nu ?

Sigur ca intre prieteni sau cunoscuti nu haina il face pe om, ci personalitatea si comportamentul sau. Insa la un interviu, la o intalnire de afaceri conteaza foarte mult cum te prezinti, practic hainele sunt imaginea ta si oamenii respectivi nu te cunosc ca si prietenii tai, si te vor judeca involuntar dupa prima impresie. Deci ce ajuta la formarea unei bune impresii? Vestimentatia, atitudinea si mai apoi inteligenta si personalitatea.Eu cred ca sunt corelate si felul cum te imbraci spune foarte multe despre personalitatea ta iar atitudinea si felul cum le scoti in evidenta iar conteaza iar stilul….este cel care face diferenta in final.

Haina in esenta ei  este  si ea parte din om. E si ea o oglinda a celui ce o poarta. Daca esti ingrijit sau nu reiese din hainele pe care le porti, ca si din infatisarea ta in general…deci da, putem spune ca in ziua de azi haina il face pe om.

Voi ce parere aveti?
Pe final vreau sa vedeti si voi un filmulet…e pacat ca unele persoane  se bazeaza pe aceasta „selectie
https://www.youtube.com/watch?v=PslO2zZH0jE
Însă, pînă la concluzii finale, susţinute de studii şi experimente care vor implica mai multe ramuri ale ştiinţei, un lucru este sigur: cînd te îmbraci bine şi ştii lucrul acesta, lucrurile par a fi mai uşoare, iar siguranţa insuflată de haină îţi aduce succesul mai aproape.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *