Este imposibil ca femeile si barbatii sa fie prieteni

Ati auzit de teoria scarilor? Dallas Lynn si Jared Whitson au explicat, prin anii ’90, mecanismul prin care nu poate exista relatia de prietenie dintre un barbat si o femeue, decat daca barbatul nu este heterosexual. Adica, de cele mai multe ori, se intampla ca femeia sa vrea doar un prieten, iar barbatul sa tanjeasca dupa mult mai mult.

 

Femeile evalueaza relatiile la mai multe niveluri. Cand vine insa vorba despre un barbat, acesta are in gand, in primul si primul rand, posibilitatea relatiilor intime. Barbatii suprapun intimitatea si prietenia. ‘Scara prieteniei’ este ocupata de ceo pe care femeia ii considera ‘simpli prieteni’ (Esti ca un frate pentru mine, ii spune ea), adica cei care nu vor avea sansa sa aiba relatii amoroase cu ea.

 

Numai ca demoazela nu va spune niciodata in ce categorie il baga. Iar barbatii simt ca trebuie neaparat sa-si declare sentimentele, caci, altfel, ajung, din lasitatea lor, sa fie aruncati in categoria prietenilor. Si asa se face ca incep sa curga incercarile: o cerere de intalnire, un sarut patimas, un biletel parfumat de amor etc. Barbatul vrea sa ajunga pe scara potrivita, nicidecum pe a prietenilor.

 

Deci, doamnelor, imi pare rau sa fiu mesagerul vestilor proaste, dar i stiti pe baiatul ala care va ofera un umar pe care sa plangeti de fiecare data cand ceva nu va merge bine? Cel despre care sunteti mie-n suta sigura ca nu e atras de voi? Ei bine, omul este un mincinos. Este un escroc vinovat de frauda in prietenie.

 

Daca li s-ar da oportunitatea, barbatii ar face amor cu prietenele lor femei. Si totusi, in ciuda acestor evidente, multe femei considera in continuare ca pot avea o prietenie cu un barbat.

 

Inchei filosofic spunand ca o prietenie nu trebuie neaparat sa se incheie daca unul il vrea pe celalalt in pat, iar celalalt nu consimte. Sau nu trebuie neaparat sa degenereze in relatie sexuala (in cazul in care amandoi se doresc unul pe celalalt in plan erotic), pentru ca, atata timp cat sunt maturi, isi pot cantari foarte bine ce castiga si ce pierd daca se cupleaza.

 

Voi ce credeti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *